Objednávky odesíláme v jediný odesílací den a to v úterý (výjimečně ve středu).

Mobilní aplikace pro vzdělávání

V minulém článku jsme si řekli, jak zabavit malé děti, ale co ty větší či my dospělí?

Slyšeli jste již o mobilní aplikaci pro určování rostlin? Jde o bezplatnou aplikaci Plant Net vhodnou jak pro Android, tak pro Apple. Díky ní se může vzdělávat úplně každý.

PlantNet určování rostlin – Aplikace na Google Play

Stačí vyfotit v přírodě rostlinu (květ, list či dokonce kůru), vybrat krytérium podle kterého chcete rostlinu určit a aplikace Vám poměrně velmi spolehlivě (z toho co jsme zkoušeli) najde nejbližší rostliny ze své databáze. Poté můžete sami vyhodnotit, o kterou rostlinu jde. V našem případě šlo o fialku vyfocenou volně v přírodě na okraji lesa.

Screenshot_20200420-111236    Screenshot_20200420-111303    Screenshot_20200420-111325

Takto lze určovat i z již vyfocených rostlin uložených ve Vašem mobilu. Můžete tak na procházce pořídit fotografie a poté v klidu doma vyhodnocovat o co přesně šlo.

Aplikace má v databázi další fotografie od jiných uživatelů, takže se pro zajímavost můžete podívat, co hledali lidé ve vašem okolí. :-)

Screenshot_20200420-111217

Podobná aplikace existuje i pro určování ptačího zpěvu a jmenuje se BirdNET. Bohužel nám se nepodařilo zachytit dostatečně čistou nahrávku, takže nám aplikace nic nevyhodnotila. Můžete to však také vyzkoušet a sami se přesvědčit, třeba budete mít větší stěstí než my. ;-)