1.) Odesíláme pouze v úterý, výjimečně ve středu. 2.) V úterý zvládneme s jistotou odeslat PŘIJATÉ a ZAPLACENÉ objednávky do nedělních 15ti hodin. Později přijaté a zaplacené budou odeslány s největší pravděpodobností o týden později. Proto při objednání v průběhu pátku až neděle, pro urychlení expedice doporučujeme platbu ON‑LINE, KARTOU NEBO DOBÍRKOU při převzetí zásilky.

Paprika zel. pálivá - Bhut Jolokia Red 15s /SHU 1 050 000/

Akce Výprodej Expirace 12/2024
Značka: SEMO
61 Kč –55 %
Paprika zel. pálivá Bhut Jolokia Red 15s SHU 1 050 000
61 Kč –55 % 27 Kč 24,11 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
9.12.2024

BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Capsicum annuum L. / Paprika ročná

Popis:

Bhut Jolokia (kód 2571) - extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150 cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy. V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlé

kapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu. Chuť zralých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, s výrazným ovocným nádechem a s rychlým nástupem velmi ostré pálivosti. Chutí a ostrostí se tato paprička dá přirovnat k opravdovému zázraku. Pálivost je okolo 1 050 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech. Jsou vhodné k přípravě extrémně pálivých omáček.

BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: