1.) Odesíláme pouze v úterý, výjimečně ve středu. 2.) V úterý zvládneme s jistotou odeslat PŘIJATÉ a ZAPLACENÉ objednávky do nedělních 15ti hodin. Později přijaté a zaplacené budou odeslány s největší pravděpodobností o týden později. Proto při objednání v průběhu pátku až neděle, pro urychlení expedice doporučujeme platbu ON‑LINE, KARTOU NEBO DOBÍRKOU při převzetí zásilky.

Paprika zel. sladká - Spiralus beraní roh 0,5g

Značka: SEMO
34 Kč 30,36 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
23.10.2024

tenký „beraní roh“ typu Edes Spiral. Plody dlouhé 20 až 25 cm jsou v technické zralosti smetanové, v botanické červené. Odrůda je vhodná zejména ke sterilaci celých plodů bez předchozího odstraňování semen. SPIRALUS se velmi dobře „stáčí“ do pětilitrových sklenic – nepraská. V porovnání se svým maďarským konkurentem má SPIRALUS mírně vyšší vzrůst a delší plody. Před konzervací doporučujeme nechat lusky papriky po sklizni dva dny „zavadnout“. Zvýší se tím jejich odolnost k praskání při skládání do sklenice.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Capsicum annuum L. (partim) / Paprika roční


Popis:
Paprika je pěstitelsky vysoce náročná plodina vhodná do polních podmínek nejteplejších oblastí jižního Slovenska a jižní Moravy. V ostatních oblastech žádá pěstování v krytých nebo chráněných prostorech. Nejvhodnější jsou záhřevné, humózní a dostatečně vododržné půdy. Pro polní pěstování vyséváme v krytých prostorách v první polovině března. Pro dobré vzcházení je třeba zajistit minimální teploty 20 – 22° C i v nočních hodinách. Na stanoviště vysazujeme po 15. květnu.

 

V 1 g: 130 – 250  semen
Výsev: únor - březen

Sklizeň: červenec - říjen

 

Odrůda:SPIRALUS

tenký „beraní roh“ typu Edes Spiral. Plody dlouhé 20 až 25 cm jsou v technické zralosti smetanové, v botanické červené. Odrůda je vhodná zejména ke sterilaci celých plodů bez předchozího odstraňování semen. SPIRALUS se velmi dobře „stáčí“ do pětilitrových sklenic – nepraská. V porovnání se svým maďarským konkurentem má SPIRALUS mírně vyšší vzrůst a delší plody.  Před konzervací doporučujeme nechat lusky papriky po sklizni dva dny „zavadnout“.  Zvýší se tím jejich odolnost k praskání při skládání do sklenice.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: