Fazol keř. na suchá semena - Hynek 40g

Značka: SEMO
34 Kč 29,57 Kč bez DPH
Skladem u dodavatele (> 15 ks)
Můžeme doručit do:
3.2.2022

Odrůda keříčkového fazolu pěstovaného na semeno. Fialové zbarvení na rostlině je přítomno na lusku včetně fialové barvy květu. Lusk se 3–8 oválnými semeny v černohnědé barvě. Vegetační doba je 150 dní, sklizeň probíhá v srpnu až září. Vyséváme na přelomu dubna a května z důvodu citlivosti k pozdním jarním mrazíkům. Odrůda vyniká odolností k suchu. Luskovina s vysokým obsahem proteinů pro potravinářské účely, kterou je možné použít i pro přípravu mouky využitelnou ve směsích na přípravu chleba.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Phaseolus vulgaris / Fazol zahradní

Popis:

Fazol je teplomilná rostlina vyžadující pro své pěstování teplejší polohy se záhřevnými, lehčími až polotěžkými půdami. V osevním postupu ho zařazujeme do třetí tratě. Vyséváme, když teplota půdy neklesá pod 10°C a půda je dostatečně zásobena vláhou, což bývá od 1. dekády května do poloviny června. Postupným výsevem až do konce června můžeme prodloužit dobu sklizně. Důležitá je hloubka setí – 4 až 7 cm u fazolu keříčkového, 6 – 8 cm u fazolu tyčkového. Kultivujeme jenom do počátku kvetení, pozdější zásah do porostu zapříčiňuje sprchávání květů a negativně působí na zdravotní stav. Závlaha do počátku květu a v suchých letech zvyšuje výnos a kvalitu lusků.

Fazol polní – pěstován na semeno (lusky nejsou vhodné pro konzumaci na zeleno, obsahují pergamenovou vrstvu). Zrna fazolí mají vysoký obsah Ca a mohou být alternativním zdrojem vápníku pro lidi s alergií na laktózu.

  Odrůda: HYNEK

 Odrůda keříčkového fazolu pěstovaného na semeno. Fialové zbarvení na rostlině je přítomno na lusku včetně fialové barvy květu. Lusk se 3–8 oválnými semeny v černohnědé barvě. Vegetační doba je 150 dní, sklizeň probíhá v srpnu až září. Vyséváme na přelomu dubna a května z důvodu citlivosti k pozdním jarním mrazíkům. Odrůda vyniká odolností k suchu. Luskovina s vysokým obsahem proteinů pro potravinářské účely, kterou je možné použít i pro přípravu mouky využitelnou ve směsích na přípravu chleba.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné